Thursday, September 9, 2010

ЛиДа Дайдайхуа - част 1

LiDa Daidaihua
Латинското име на Дайдайхуа е CITRUS AURANTI

В плода на цитрусовото дърво Citrus Auranti също така познат и като Горчив портокал ,главното " активно" вещество е Synephrine ( Синефрин). Извлича се от корите на портокалите В различните части на света плодовете биват зелени или оранжеви.. Това, обаче, не означава че ако се втурнете да ядете кори от портокали, винаги ще сте във форма. Съдържанието на синефрин в една портокалова кора е незначително (приблизително 0,000001%). Ето защо, ако искате да имате значителни резултати, трябва да използвате стандартизираните продукти със синефрин. Synephrine( Синефрин ) в химично отношение е много подобен на Ефедрин и на Псевдоефедрин, които са генерични съставки в много лекарствени продукти, като лекарства за алергия, за отслабването и увеличаване на енергията, съдържащи Ma Huang.

Препаратът се различава от Ефедрин по това, че Synephrine (Синефрин ) е полуселективен симпатомиметик (той въздейства върху определени тъкани, които затлъстяват, а не повлиява други мускулни тъкани като тези на сърцето), докато Ефедра въздейства еднакво на всички тъкани и по този начин често причинява странични ефекти. Доказано е, че за разлика от медикаментите, съдържащи Ефедра, които причиняват определени сърдечно-съдови странични ефекти като високо кръвно налягане и сърцебиене, екстрактът на Aurantium няма ефект върху хемодинамиката като пулс и кръвно налягане.

Изследователи при университета на Мърсър в Атланта доказаха, че Synephrine (Синефрин ) е умерен стимулант, подобен по въздействие на кофеин и Ефедра. Той има подобни ефекти: повишава енергията, потиска апетита и увеличавайки скоростта на метаболизма, повишава и изразходването на енергия.

Термогенезисът е по същество генериране на топлина, специално чрез физиологични процеси. В човешкото тяло термогенезисът се осъществява основно чрез серия от химически реакции, в който въглеродният диоксид и водата са създадени от подкожната мазнина.Реакцията се изразява термална енергия (топлина) - част от тази топлина се освобождава заедно с въглеродния диоксид и водата. Тази загуба се осъшествява предимно през белите дробове, кожата и отделителната система. Синефринът повишава нивото на термогенезис в тялото, ето защо се увеличава и скоростта, с която се изгарят подкожни мазнини. Поивишаването на термогенезиса в човешкия организъм върви ръка за ръка с ускоряването на метаболизмът.

Учените също са установили, че синефринът работи перфектно в комбинация с кофеин и салицин. Невероятни резултати при изрянето на мазнини. Чрез активирането на метаболизма и повишаването на разхода на калории, излишните килограми започват да се топят. Въпреки, че заличаването на излишните килограми с изгарянето на подкожните мазнини е осъществимо, мускулната тъкан е защитена и не страда от загубата на тегло.

Продължава...



източник: lida-daidaihua.hit.bg

No comments:

Post a Comment